شاید ا به حال برای شما هم پیش امده که وارد سایتی میشید و بعد میبنید که آن سایت چقدر شلوغ پلوغ است  و یا متن های آن نا خوانا می باشد و یا در کل طراحی نامرتبی دارد !  بله، متاسفانه از این نمونه سایت‌ها زیاد پیدا می‌شوند که طراح آن کلی عکس و متن را  به صورت نا مرتب درون سایت قرار داده و در یک صفحه و شوربایی را تحویل کاربر و مخاطب می‌دهند.

 

گاهی وقت ها با خودم فکر می‌کنیم که کاش طراح این مدل سایت ها را می‌دیدیم و خیلی رک و درستا بهش می گفتم که سایتش چقدر افتضاح و بد فرم است به حدی که اعصاب مخاطب را ناراحت می کند . یا اصلاً اگر من جای این طراح بودم این رنگ‌های افتضاح و عکس هی نا مرتب را همینطوری بدون فلسفه و اگاهی در کنار هم استفاده نمی‌کردم؛ یا اگر این فونت استفاده نمی‌شد  برسی می کردم که برای سایت بهتر بود. درحقیقت همه این هایی که گفتیم بستگی به UI و UX دارد که در ادامه بیشتر با رابط کاربری سایت و موبایل اشنا خواهید شد . 

 

رابط کاربری چیست

رابط کاربری یا UI مخفف User Interface می باشد. در واقع UI عامل تعامل سیستم مورد نظر با کاربر است. عامل UI در حالتهای مختلفی بر روی انواع سیستم ها وجود دارد. از سایت گرفته تا نرم افزار، سیستم عامل و … همگی به نوعی دارای رابط کاربری هستند. ابزاری که امکان کار را با سیستم مورد نظر در اختیار ما قرار می دهد به نوعی می توان از آن به عنوان رابط کاربری یاد کرد. بهبود رابط کاربری یکی از اساسی ترین مباحث در دنیای IT می باشد. به اینصورت که ابزار تعاملی را بگونه ای بهبود داد که کاربر بتواند خیلی راحت و بدون مشکل با سیستم مورد نظر کار کند.

 

رابط کاربری موبایل چیست؟

UI مخفف “User Interface” به معنای رابط کاربری یا واسط کاربر موبایل است. این روشی است که کاربران از طریق آن با اپلیکیشن‌های گوشی تعامل برقرار می‌کنند و شامل تمام کنترل‌ها، دکمه‌ها، بلوک‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که استفاده از موبایل را امکان‌پذیر می‌کند. هدف اصلی رابط کاربری ارائه تعامل آسان، لذت بخش و موثر بین کاربر و برنامه بوده و براساس ترجیحات سازنده گوشی مورد نظر طراحی می‌شود.

 

ارتباط تنگاتنگ طراحی اپلیکیشن موبایل و رابط کاربری حقیقتی غیر قابل انکار است به صورتی که تمام برندهای شناخته شده‌ی دنیا توجه ویژه‌ای به این موضوع برای ساخت اپلیکیشن‌ های خود به صورت منسجم دارند

 

رابط کاربری سایت

همانطور که می دانید UI نقش بسیار موثری در جذب، حفظ و هدایت کاربر دارد! اگر UI سایت بصورت درست و کارشناسی شده طراحی و پیاده گردد کاربران به راحتی خواهند توانست با سایت تعامل خوبی برقرار کنند. اما در غیر اینصورت حتی با وجود ساختار و محتوای ارزشمند در سایر بخش های سایت، نمی توان انتظار بازخورد مناسبی از تعمال کاربران با سایت داشت. برای اینکه بتوانیم UI مناسبی را طراحی و پیاده سازی کنیم می بایست بیش از همه به دنبال این باشیم که کاربران با چه رابط کاربری راحتتر هستند. همچنین مهیا نمودن دسترسی آسانتر یکی از موارد قابل توجه است.

 

UI چیست؟

UI شکل اختصاری عبارت User Interface است. اجازه بدهید که در ابتدا با تعریف Interface شروع کنیم. Interface یا رابط یک مکانسیم یا ساز و کار برای تعامل بین دو سیستم است. لذا User Interface یک Interface است که برای تسهیل و ساده تر شدن تعاملات بین سیستم و کاربر طراحی شده است.

به طور کلی دو نوع User Interface وجود دارد:

• Command Line Interface (CLI) یا رابط خط فرمان که فقط متنی است و عمدتاً برنامه‌نویس‌ها از آن استفاده می‌کنند؛

• Graphical User Interface (GUI) یا رابط کاربری گرافیکی که ما در این مطلب به شرح و معرفی آن خواهیم پرداخت. مواردی مانند تصاویر، پنجره‌ها، آیکن‌ها و منوها در زیر این عنوان جای می‌گیرند.

در این مطلب به طور خاص بر آن نوعی از رابط کاربری تمرکز می‌کنیم که با آنچه که کاربر نهایی مشاهده می‌کند سر و کار دارد؛ یعنی GUI.

اگر هنوز دقیقاً معنی UI برایتان هویدا نشده، قسمت بعد یعنی طراحی UI همه چیز را برای شما روشن خواهد کرد.

 

تفاوت UI و UX؟

همه ما می‌دانیم که UI و UX با هم تفاوت دارند، اما خب خیلی‌ها این دو مفهوم را به‌اشتباه به‌جای هم به کار می‌برند. پس بگذارید یک‌بار دیگر تعریف کوتاهی از هر کدام داشته باشیم.

 

UI یا رابط کاربری به مجموعه ظاهری صفحات، تصاویر و المان‌های بصری – مثل دکمه‌ها و آی‌ها و . گفته می‌شود که کاربر برای تعامل با یک دستگاه یا برنامه از آن‌ها استفاده می‌کند.

 

منظور از UX یا تجربه کاربری هم آن تجربه و حسی است که کاربر در هنگام تعامل با بخش‌های مختلف از محصولات و سرویس‌های یک شرکت (قبل از استفاده، هنگام استفاده و بعد از آن) دارد.

 

طراح رابط کاربری کیست؟

طراح رابط کاربری که به آن UI Designer هم گفته می‌شود، صفحاتی را طراحی می‌کند که کاربر بتواند از طریق آن با کامپیوتر و نرم افزار‌ها ارتباط برقرار کند.

 

زیرا کاربر کدهای برنامه را نمی‌بیند و فقط از طریق اجزا و کامپوننت هایی (دکمه ها، کادرها، آی ها و تصاویر) که توسط طراح رابط کاربری در صفحه قرار داده شده، اطلاعات موردنیاز را وارد کرده و اطلاعات خروجی دریافت و یا از اطلاعات موجود استفاده می‌کنند.

طراح رابط کاربری می‌بایست چیزی را طراحی نماید که از نظر ظاهری (رنگ، لوگو، تایپوگرافی، عکس ها و دیگر اجزای بصری) کاملا کاربرپسند باشد.

یکی دیگر از وظایف طراح رابط کاربری، در نظر گرفتن تمامی محدودیت های برنامه نویسان سمت سرور و در نظر گرفتن مسائلی مانند زمان بارگذاری صفحات وب سایت می باشد.


فناوری و طراحی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جلوه ی مهتاب پروانه رنگی نرخ ارز- قيمت دلار امروز up2movie وبلاگ شخصی مهدی حیدری خرید کفش نایک مردانه ارزان مغالطات در حقوق Pedro همراز پرتال جامع مهندسین معماری